Taxikeurmerk certificering

Posted by

Taxikeurmerk

  • Wat is een Taxikeurmerk?
  • Waarom een Taxikeurmerk?
  • Is Taxikeurmerk belangrijk voor uw bedrijf?

Het Taxikeurmerk (TX-Keur) is hét officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor het taxivervoer. Het keurmerk staat voor vakkundige chauffeurs en eerlijk en comfortabel taxivervoer. U kunt als consument en opdrachtgever van taxivervoer dus een bewuste keuze maken voor kwaliteit. Wie zich als taxiondernemer wil onderscheiden in deze markt behaalt het Taxikeurmerk!

Het Taxikeurmerk kan voor uw bedrijf van belang zijn in dien u een of meer van onderstaande activiteiten uitvoert:

  • Groepsvervoer
  • Vliegveld service
  • Schoolritten
  • Directievervoer
  • Rolstoelvervoer
  • Zorgvervoer

Aanbestedingen

Overheids- of daaraan verbonden instellingen die vervoer aanbesteden nodigen vervoersbedrijven uit een voorstel in te dienen over hoe zij het vervoer zullen organiseren. Het TX-Keur kan hierbij een belangrijke rol spelen. Door in de bestekeisen te vragen naar het TX-Keur, of nog beter een extra beloning te geven voor bedrijven die over TX-keur beschikken, staat uw aanbesteding garant voor een bepaalde norm van kwaliteit.

Contractvervoer

Tijdens aanbestedingen gaat het niet alleen om de prijs, steeds vaker wordt er naar de kwaliteit van een taxionderneming gekeken. Opdrachtgevers van aanbestedingen zullen steeds vaker het TX-Keur als kwaliteitseis vragen. Wanneer u uw taxionderneming met het TX-Keur certificeert, vergroot u uw mogelijkheden om mee te doen met deze aanbestedingen.

Interne Organisatie

Naast de commerciële voordelen biedt het TX-Keur ook interne voordelen. Door TX-Keur als kwaliteitssysteem in te voeren kunt u uw organisatie doelmatiger laten werken. U krijgt namelijk beter inzicht in alle bedrijfsprocessen waardoor het mogelijk wordt uw bedrijfsvoering efficiënter te organiseren. Niet alleen kunt u op deze manier kosten besparen, ook het streven naar kwaliteit wordt eenvoudiger!

Verkrijgen van een Taxi Keurmerk

Een organisatie krijgt een Taxi keurmerk wanneer het in voldoende mate voldoet aan de eisen van de norm. Om dit te kunnen vaststellen is een onderzoek nodig, een audit. Een dergelijke certificeringsaudit wordt uitgevoerd door een daartoe ‘erkende’ certificerende instantie.