Combinatiecursus Keurmeester Klimmaterieel, hijs -en hefmiddelen en valbeveiliging

Raadgevend Bureau Speelman verzorgt de  cursussen “Keurmeester Klimmaterieel”, “Valbeveiligingsmiddelen” en “Hijs- en Hefmiddelen” als losstaande half-daagse cursussen.

Deze drie half-daagse cursussen zijn nu ook in één dag te volgen in onze “Combicursus Keumeester Klimmaterieel, Valbeveiliging en Hijs-en Hefmiddelen”.
Vanwege het aantal onderwerpen betreft het een cursusdag dag van 8.00 tot 17.00 uur.

Wanneer u klimmateriaal (ladders, trappen, rolsteigers), valbeveiligingsmiddelen, hijs- en hefmiddelen moet keuren dan is de erkende en praktisch ingevulde “Combicursus Keumeester Klimmaterieel, Valbeveiliging en Hijs- en Hefmiddelen”. een goede keuze.
De cursus leidt keurmeesters op een praktische wijze op tot erkend Keumeester Klimmaterieel, Valbeveiliging en Hijs- en Hefmiddelen

Keumeester Klimmaterieel, Valbeveiliging en Hijs- en Hefmiddelen” is bevoegd voor zowel het keuren van arbeidsmiddelen voor de eigen organisatie als het uitvoeren van keuringen voor derden als externe keurmeester. Een specifiek technische vooropleiding is niet noodzakelijk.

Doel

In de VCA checklijst is de jaarlijkse keuring van arbeidsmiddelen opgenomen. Het keuren van klimmaterieel, valbeveiligingsmiddelen en hijs- en hefmiddelen is een wettelijke verplichting sinds 1998.

Inhoud

Onderwerpen die behandeld worden:

  • Keuring van ladders, trappen, rolsteigers, hijs- hef- en valbeveiligingsmiddelen;
  • Keuringsbevoegdheid bij ladders, trappen en rolsteigers;
  • Wetgeving: Arbo-wet, NEN 2484, NEN-EN 1004, EN 1147, NEN 341, EN 361, EN 363, etc.;
  • Typen ladders, trappen, rolsteigers, hijs -, hef – en valbeveiligingsmiddelen;
  • Materiaalsoorten, kenmerken, constructief inzicht;
  • Uitvoeren keuringen aan klimmaterieel, valbeveiliging en hijs- en hefmiddelen;
  • Toepassen van checklijsten voor het keuren van klimmaterieel, valbeveiliging en hijs- en hefmiddelen;
  • Administratieve afhandeling van inspecties aan klimmaterieel, valbeveiliging en hijs- en hefmiddelen.

Werkwijze

De Combicursus Keumeester Klimmaterieel, Valbeveiliging en Hijs- en Hefmiddelen” bestaat uit een combinatie tussen theorie en praktijk. In het korte en krachtige theoriedeel wordt de basis gelegd voor het praktisch uitvoeren van de keuringen.
In het praktijkgedeelte worden voorhanden zijnde middelen gekeurd door de aspirant keurmeesters, onder toezicht van de docent
Ook wordt tijdens de keurmeester cursus ingegaan op de rol van de externe keurmeester welke keuringen voor derden uitvoert.

Deelnemers ontvangen het certificaat Keumeester Klimmaterieel, Valbeveiliging en Hijs- en Hefmiddelen” welke voldoet aan het Arbeidsomstandighedenbesluit.

1 t/m 3 cursisten: € 395.00
4 t/m 6 cursisten: € 385.00
7 t/m 10 cursisten: € 375.00
Voor groepen of incompany vanaf 10 personen: € 298.00 per persoon
Genoemde tarieven zijn per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.


“Wij”… voelen ons medeverantwoordelijk voor het welzijn van kinderen op deze aardbol, ongeacht ras, overtuiging of afkomst. Jaarlijks doneren wij 1% van onze cursusomzet voor dit doel. Dit jaar gaat het geld naar ALEH in Jeruzalem. Voor meer informatie: www.aleh.org

Aanmelden