Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Doelgroep

mvo

Wilt u Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) volgens de norm ISO 26000 implementeren in uw organisatie? Dan is de eendaagse MVO cursus van Raadgevend Bureau Speelman dé cursus voor u. De doelgroep van de MVO / ISO 26001 cursus is: milieumanagers, milieucoördinatoren, projectleiders milieu, KAM-managers, etc.

Doel

Het doel van de eendaagse MVO cursus volgens ISO 26000 van Raadgevend Bureau Speelman is om inzicht te verschaffen in de ISO 26000 norm (normkennis ISO 26000), hoe u de norm kunt toepassen binnen uw organisatie (implementatie ISO MVO en ISO 26000) en hoe de ISO 9001 norm gebruikt kan worden voor het continu verbeteren en ontwikkelen van uw organisatie ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO is van invloed op het beleid, diensten, producten, processen en systemen. De MVO norm is opgebouwd uit een zevental kernonderwerpen. Deze MVO kernonderwerpen hebben zowel betrekking op de eigen organisatie als ook op de stakeholders van de organisatie

Inhoud

De MVO / ISO 26001 cursus van Raadgevend Bureau Speelman heeft een breed programma. Enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de cursus zullen worden behandeld, zijn:

 • De achtergronden en principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO);
 • De eisen van de ISO 26001-norm en de praktische uitleg ervan;
 • De toepassing van MVO en de ISO 26001-norm;
 • Hoe u MVO en de ISO 26001-norm invoert in uw bedrijf;
 • Het continu verbeteren en ontwikkelen van de organisatie;
 • CO2 prestatieladder en MVO prestatieladder;

Duurzaam inkopen en verantwoord ketenbeheer. Ook zullen tijdens deze MVO cursus praktijkvoorbeelden worden aangeboden en cases worden uitgewerkt.

De cursus wordt op een vlotte wijze gegeven waarbij de cursist centraal staat.

Data en locaties

Deze cursus wordt gehouden op de volgende data en locaties:

  Tarieven

  1 t/m 3 cursisten:
  4 t/m 6 cursisten:
  7 t/m 10 cursisten: € 309.00
  Voor groepen of incompany maken wij graag een offerte
  Genoemde tarieven zijn per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.


  “Wij”… voelen ons medeverantwoordelijk voor het welzijn van kinderen op deze aardbol, ongeacht ras, overtuiging of afkomst. Jaarlijks doneren wij 1% van onze cursusomzet voor dit doel. Dit jaar gaat het geld naar ALEH in Jeruzalem. Voor meer informatie: www.aleh.org

  Aanmelden