Word Keurmeester

Door keurmeester te worden of één van uw medewerkers tot keurmeester op te leiden bespaart u jaarlijks honderden euro’s.

Verantwoordelijkheid

Een Keurmeester is verantwoordelijk voor het juiste keuren en inspecteren van bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld elektrische apparaten, klimmateriaal, heftrucks etc. etc.

Een Keurmeester heeft aantoonbaar voldoende kennis van de te keuren bedrijfsmiddelen op grond van zijn vakkennis, opleiding en ervaring op dit gebied. Hij is bekend met de werk- en veiligheidsvoorschriften van het bedrijfsmiddel, en van de wettelijke bepalingen.

De Keuring

Een keuring houdt in dat het betreffende apparaat of voertuig geheel wordt onderzocht op onvolmaaktheden en technische mankementen. Na de grondige keuring wordt gekeken of het bedrijfsmiddel nog gebruikt kan worden of dat er niet meer mee gewerkt mag worden. De Keurmeester keurt dan het bedrijfsmiddel af.  Naast het keuren van de bedrijfsmiddelen kunnen  monteurswerkzaamheden ook deel uitmaken van de functie van Keurmeester.

Afhandeling

Wanneer een bedrijfsmiddel gekeurd is, moet alle informatie worden vastgelegd in een keuringsdocument. Tijdens de cursussen ontvang te cursist een map met alle relevante te gebruiken documenten. Ook moet de (interne) naar de klant worden geïnformeerd, bijvoorbeeld wanneer bedrijfsmiddel niet door de keuring heen komt en de klant geadviseerd moet worden over eventuele volgende stappen. Misschien is er een klein technisch mankement dat snel verholpen kan worden, maar wanneer dit niet mogelijk is mag de klant niet verder met het bedrijfsmiddel werken.

Klik hier om de lijst met alle opleidingen te tonen.